Sjöbo område
För hyresgästen Hyresgäst Bra att veta Ohyra

Ohyra

Tillsammans ska vi se till att undvika att gnagare och annan ohyra tar över våra hem. Det är inte tillåtet att mata fåglar då dessa lockar till sig råttor och möss.

Hur gör jag om jag har myror?
Kontakta Anticimex på 0752-451 000. Meddela att du bor i en av Sjöbohems fastigheter så svarar de på dina frågor om hur du ska hantera situationen. Dessutom kommer de skicka ut myrdosor för dig att placera ut. Tänk på att inte placera ut mer än en dosa åt gången då fler dosor fungerar sämre än en.

Hur gör jag om jag har mjölbaggar?
Mjölbaggar är ohyra som älskar torra livsmedel så som mjöl, gryn och flingor. Om de väl kommer i kontakt med något av dina livsmedel kan du räkna med att de förökar sig snabbt genom att lägga ägg i matvarorna.

Skulle du upptäcka mjölbaggar så se till att rensa ut alla torrvaror som blivit angripna. Se till att resterande torrvaror förvaras i tätt förslutna burkar. Se därefter till att dammsuga och torka skåp och lister runtomkring noggrant då de gärna gömmer sig bakom lister och små hål. Glöm inte att kasta dammsugarpåsen så fort du är klar så att de inte kryper ut igen.

Hur gör jag om min trädgård blivit angiven av mullvadar?
Efter som att du som hyresgäst har ansvar för din trädgård och uteplats är det ditt ansvar att behandla problemet. Det enklaste är att sätta ut fällor i trädgården.

Design av Creative Army