Sjöbo område
För hyresgästen Hyresgäst Bra att veta Allmänna utrymmen

Allmänna utrymmen

Trapphus
Trapphuset fungerar både som entré och utrymningsväg. För allas trivsel och trygghet får därför inga dörrmattor, skor, ytterkläder, cyklar, rollatorer, barnvagnar, mopeder eller motorcyklar förvaras där. Observera att motorfordon inte heller får förvaras inne i fastigheten eller i cykelförråd på grund av brandrisken. Det är heller inte tillåtet att röka i trapphusen.

Använd det förråd som tillhör din lägenhet och titta till det emellanåt. Du ansvarar för ditt förråd även om du inte använder det, och därför ska det alltid vara låst. På grund av brandrisken får inga brandfarliga ämnen förvaras i förrådet. Tänk också på att placering av kartonger direkt på betonggolvet kan ge fuktskador på sakerna du förvarar.

Tvättstuga
Alla som bor hos Sjöbohem har tillgång en gemensam tvättstuga, med undantag av hyresgäster som bor i en lägenhet där tvättutrustning ingår. Självklart lämnar du tvättstugan städad och ren efter dig.

I våra fastigheter på Planteringsgatan 9, Föreningsgatan 36 och Rosengatan finns installerat elektronisk tvättbokning.

Tvättregler

  • Du får endast boka en tvättid åt gången och får inte använda tvättstugan, torkrum eller mangelrum på annan tid än den du har bokat.
  • Rengör sil och filter vid varje tvätt. Se till att ta bort allt ludd som fastnat i torktumlarens filter.
    Håll rent och snyggt i tvättstugan och torkutrymmet.
  • Vid tvätt av BH och bikini med bygel - se till att använda tvättpåse. Annars finns stor risk att maskinerna går sönder.
  • Mattor får inte tvättas i maskinen.
  • Husdjur får inte vistas i tvättrummet p.g.a. allergier.
  • Om maskin inte vill starta - se till att silen nedtill på tvättmaskinen är rengjord. Om fel kvarstår gör en felanmälan direkt.

Rökning
All rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen såsom tvättstugan, trapphus, hiss och källarutrymmen.

Design av Creative Army